Seminar hijsmiddelen

Let op: alle opleidingen worden verzorgt in het Duits en hierbij wordt de Duitse (strengere) wetgeving uitgelegd met de verschillen tov Europese normen.

Correct gebruik van hijsmiddelen, slijtage herkennen, afkeurcriteria.

 

Doelgroepen

iedereen die te maken heeft met horizontaal en verticaal verplaatsen van goederen met gebruik van hijsmiddelen zoals: kraanmachinist, hijsmeester, voorman en de productie manager, veiligheidsfunctionarissen en overig personeel die zich bezighoudt met arbeidsveiligheid.

Bij elk seminar krijgen deelnemers uitgebreide documentatie en hulpprogramma’s voor het dagelijkse werk mee.

 


Seminar hijsmiddelen – 1 dag

  • 1-daagse seminar opleidingSeminar-Anschlagmittel-Dolezych-300x220
  • Opleiding tot bevoegde persoon
  • volgens BGR 500
  • seminar certificaat

 

inhoud

Dit seminar behandelt het thema van „Hijsmiddelen“. Onafhankelijke deskundigen verzorgen de opleiding en vertellen over hun ervaringen in het omgaan met hijs- en beslissingsondersteunende tools om te zorgen voor optimaal gebruik. De deelnemers krijgen inzicht in de nieuwe DIN / EN-normen, alsmede de BG-regels. 

Voorbeelden van fouten uit de praktijk bij het vervoeren van lasten worden uitgebreid behandeld.

Er is voldoende gelegenheid om te spreken met de deskundigen en ervaringen te delen. Alle vragen kunnen hier te beantwoord worden.

Een seminar voor gebruikers, deskundig, veiligheidsagenten, veiligheid specialisten en ingenieurs van de veiligheid, en voor al diegenen die verantwoordelijk zijn voor het gebruik van hijs-in de hef- en veiligheid technologie.

 

Voor het programma en de data neemt u contact op met Dolezych Benelux of schrijf u online in op onze website https://dolezych.de/seminare/anschlagmittel

 


Seminar hijsmiddelen – 2 dagen

  • 2-daagse seminar opleidingSchwerlast-ist-Champions-League
  • Met kleine groepen oefenen bij de kraan
  • Beoordelen en testen hijsmiddelen in de praktijk
  • Opleiding tot bevoegde persoon
  • volgens BGR 500
  • seminar certificaat

 

inhoud

Naast de inhoud van het eendaagse seminar van hijsmiddelen bevat het tweedaagse seminar meer theoretische en praktische oefeningen voor de deelnemers op het gebied van hijsmiddelen. De nadruk ligt hier meer op de praktijk: bij de kraan worden oefeningen met staalkabel, kettingen, hijs stroppen, rondstroppen, grijpers en dergelijke uitgevoerd in kleine groepen. Bovendien, wordt er in een kleine groep diverse praktische testen uitgevoerd (Afkeurcriteria). In de kleine groepen met deelnemers hebben we meer tijd voor een intensieve training in theorie en praktijk, evenals gesprekken met individuele vragen.

 

Voor het programma en de data neemt u contact op met Dolezych Benelux of schrijf u online in op onze website https://dolezych.de/seminare/anschlagmittel